Heippa taas luvattoman pitkästä aikaa! Kesällä ei oikein ole kerenny kirjoittaa ko mukamasten niin kiire. Aloitin tosiaan juoksemisen keväällä, toukokuutakohan se mahto olla. Ensimäiset lenkit oli niin että yhden lampun välinkävelin ja yhden juoksin jne... Aika pian aloin juoksemaan enemmän ja enemmän. Välillä juoksu tuntu tuskaselta ja välillä helpommalta. Polvet on kestäny hyvin, ei mitään vammoja ole tullut. Ainoa huono puoli on ollut verensokereiden mataluus. Kerran lähdin kävelylenkille koiran kanssa yövuoron jälkeen, vähän nukkuneena ja vähän syöneenä niin noutajahan siinä tuli. Piti soittaa mies hakemaan kesken lenkin, tuntu etten pysy pystyssä ja taju karkaa...pysyin kuitenki pystyssä ja kotona otin heti sokeripalan ja söin jugurtin sekä painuin nukkumaan niinolo helpottui. Töissä on myös ollut samaa ongelmaa, yhtäkkiä aamuvuorossa lähtee voimat ja alkaa huimaamaan, verensokerit on ollu kolmen ja puolen pintaan silloin. Noh, hoksasin myös mittailla verenpaineita jotka myös ovat olleet matalat n. 114/72 ja p.44-50. Sainkin lääkäriltä luvan puolittaa sen viimeisenkin verenpainelääkkeen mikä minulla on...luultavasti pääsen siitäkin vielä eroon :D jihuu!!! 


Kesällä heinäkuussa kokeilin juosta 6km ympärijuoksun, jotta saisin vähän kokeiltua miltä tuntuu juosta porukassa numerolappu rinnassa :), hyvältä tuntu se numerolappu rinnassa, mutta se juoksu oli tosi vaikea....ja tiedän myös syyn, oli rasitusta pohjalla sille päivälle jo ja päikkärit nukuttu ja potut just syöty, elimistö oli täysin vielä lepotilassa kun juoksu alko, mutta maaliin pääsin ja juoksin koko matkan :). Maaliintulo oli mulle tosi tunteellinen tilanne, mulla pyöri päässä vain vuoden takainen elämäni, paioa huimasti enemmän kuin  nyt ja ei puhettakaan että olisin juossut kuutta kilometriä, kävelykin olisi tuottanut tuskaa! Itku tuli kun ylitin maalilinjan, olin niin tyytyväinen ja onnellinen nykyiseen elämääni etten voi sanoin kuvata. En kaipaa ihmisten huomiota tekemisistäni, mutta olihan se mukava kun monet kommentoivat ja ihmettelivät miten olin jaksanut juosta 6km :)...välillä vähän huvittikin ihmisten vilpittömät kommentit, kyseessähän on kuitenkin vain 6km :).


Tällä hetkellä on treenaus sillä asteella että käyn noin kaksi kertaa viikossa juoksulenkillä ja kävelylenkillä ehkä kerran viikossa. Syyskuussa olis sitten rukamaratoonin varttimaratooni, odotan sitä jo innolla. Tänään kävin intervalliharjoituksissa kaverini kanssa, yli kilometri ylämäkeä ja juosten alas ja tämä toistui kolme kertaa. Tykkäsin kovasti tästä treenistä. Kuntosali on jäänyt koko kesäksi tauolle, mutta nyt syksyllä olis tarkoitus taas alotella jahka saa sen varttimaratoonin juostua. Matlien verensokereiden syykin selvisi ravitsemusterapeutin käynnillä, ruokapäiväkirjastani selvisi että syön aivan liian vähän hiilihydraatteja.. Ravitsemusterapeutti kehoitti tankkaamaa hiilihydraatteja tunnin välein ennen juoksulenkkiä. Olen myös ostanu apteekista glukoositabletteja että voin tarvittaessa juostessa ottaa niitä, jos voimat ehtyy. Tällä hetkellä pisin lenkki minkä olen juossut on 8km ja olisin jaksanut enemmänkin, joten luottamus tulevaan varttimaratooniin on kova :). Eipä tässä kummempaa tällä kertaa, koitan käydä päivittämässä täällä Levin reissun jälkeen miten matka meni. 

Elän unelmaani just tällä hetkellä, paino pudonnut ja saan juosta...mikäs sen mukavampaa :)!